6 Mayıs 2023 Cumartesi

Tokyo ve Fuji Dağı

Japonya..... Japonya......Japonya

Evet seni seveceğimizi biliyorduk ama bu kadar hayran kalacağımızı düşünmemiştik. Hep derler ya 'Japonya gezegeni' diye, gerçekten başka bir gezegende olduğunuz hissini yaşıyorsunuz. Kültür olarak bambaşka bir memleket, insanı çok şaşırtıyor. Ayrıca şehrin ışıkları, yüksek binaları, kalabalığı, hareketliliği aklımıza direkt 'New York'u getirdi. Tokyo'nun New York'dan eksik kalan bir yanını açıkçası biz görmedik. Bütün bunların yanında ülkenin ormanları, parkları yani kısaca yeşili insanı büyülüyor. 

Tabii ilk gün 'jetlag' nedeniyle ayakta uyuyarak gezdik:) Bir de hiç durmadan yağmur yağdı. O yüzden ilk günümüzü müze gezmeye ayırdık. Neyse ki diğer günlerde bu kadar yağmur yağmadı. Rahat rahat gezebildik. 

Gezdiğimiz yerler;

1- Meiji Tapınağı: Meiji Tağınağı, Japonya'nın başkenti Tokyo'nun Shibuya semtinde bulunan bir Şinto tapınağıdır. Tapınak İmparator Meiji ile İmparatoriçe Shoken'ın ruhlarına adanmıştır. Tapınak imparatorun mezarı olmayıp mezar Kyoto'nun güneyindeki Fushimi semtinde yer almaktadır (Vikipedi).

Şehirde bulunan en önemli tapınaklardan biri. Biz de çok beğendik. Görmeden olmaz....





2- Sensoji Tapınağı: Japonya'nın başkenti Tokyo'da bulunan bir Budist tapınağıdır. Tapınak, Asakusa'da yer almakta olup Tokyo'nun en eski tapınağıdır. Eskiden Budizmin Tendai mezhebi ile ilişkiliyken II. Dünya Savaşı'ndan sonra bağımsız hale geldi (Vikipedi). 

Şehirde en ilgi gören tapınaklardan biri. İnanılmaz kalabalıktı. Biz çok beğendik. 




3- Zojoji Tapınağı: Zojoji Tapınağı, Kanto Bölgesi'ndeki Japon Budizminin Jodo mezhebinin baş tapınağıdır. Tokyo Kulesi'nin yanında duran tapınak alanı, Tokugawa ailesinin bir türbesi ve küçük bir müzenin yanı sıra bazı etkileyici yapılardan oluşuyor (https://www.japan-guide.com/e/e3010.html).



4- Shibuya: Shibuya, Japonya'nın başkenti Tokyo'nun 23 özel semtinden biridir. Shibuya oldukça kalabalık bir semt olup bölgede çok sayıda gökdelen vardır. Semtte yer alan Shibuya İstasyonu, Tokyo'nun en işlek tren istasyonlarından biridir. Gençler için şehrin en önemli yerlerinden birisi olan Shibuya semti; gelişmiş yapısı, cafeleri ve dünyaca ünlü mağazaları ile öne çıkmaktadır. Ünlü köpek Hachiko'nun olayı burada geçmiştir (Vikipedi). 

Şehrin en canlı, en güzel yerlerinden biri. Bu semti gezmekten çok keyif aldık. Meşhur kalabalık yaya geçidi de burada. Meydanda bulunan Starbucks'dan bu kalabalığı izlemek çok keyifli.


5- Tokyo İmparatorluk Sarayı: Tokyo İmparatorluk Sarayı, Japonya İmparatoru'nun Tokyo'da bulunan resmi ikametgahıdır. Saray Tokyo'nun Chiyoda semtinde yer almakta olup başta ana saray, İmparatorluk ailesinin özel konutları, arşiv, müze ve idari ofisler olmak üzere birçok binayı içermektedir. Saray eski Edo Kalesi'nin bulunduğu bölgede inşa edilmiştir (Vikipedi). 

Sarayın içine giremedik. Normalde giriliyor mu bilemiyoruz. Sanırım almıyorlar. Sadece çevresinde gezebildik. Bir de bahçeleri çok ünlü. Biz de çok beğendik. 




6- Tokyo Skytree: Japonya'nın başkenti Tokyo'da bulunan bir telekomünikasyon ve gözlem kulesidir. Kule, Sumida semtinde yer almakta olup 2012 yılında tamamlanmıştır. 634 metre yüksekliğinde olup Japoonya'nın ve dünyanın en yüksek kulesi ve Burç Halife'den sonra dünyanın en yüksek ikinci kendi başına duran yapısıdır (Vikipedi). 

Tokyo'yu tepeden görmeden olmaz diye düşündük. Hatta gündüz yarı gece ayrı görmek istedik. Buraya gündüz çıkmayı tercih ettik. Çok beğendik. 




7- Tokyo Metropolü Hükümeti Binası: Japonya'nın başkenti Tokyo'nun Shinjuku semtinde yer alan ve Tokyo Metropoliten Hükümeti'nin karargahı olan gökdelendir. Binanın inşaatına 1988 yılında başlanmış olup 1991 yılında açılmıştır. Tokyo Metropoliten Hükümet Binası, günümüzde Japonya'nın en yüksek yedinci binası olup 1990-1993 yılları arasında Japonya'nın ve 2007 yılında bu unvanı Midtown Tower alana kadar 1990-2007 yılları arasında Tokyo'nun en yüksek binasıydı (Vikipedi). 

Fuji Dağı'ndan döndükten sonra buraya gittik. Akşamüstü olduğu için tepesinden güzel bir güneş batımı izledik. Zamanınız olursa uğrayabilirsiniz. 




8- Tokyo Tower: Japonya'nın başkenti Tokyo'da bulunan bir telekomünikasyon kulesidir. Kule, Minato semtinde Shiba Parkı yer almakta olup 1958 yılında inşa edilmiştir. 332.9 metre yüksekliğinde ve 4000 ton ağırlığında olup Japonya'nın ikinci en yüksek yapısıdır. Paris'teki Eyfel Kulesi'nden esinlenilmiş bir kafes kule tasarımına sahip olup hava güvenliği yönetmeliklerine uymak için beyaz ve uluslararası turuncuya boyanmıştır (Vikipedi). 

Burayı akşam manzarası için ayırmıştık. Kapanmadan yetişmek için koştur koştur gittik, neyse ki yetiştik. Tam da tahmin ettiğimiz gibi Tokyo ışıkları olağanüstü gözüküyordu. Ayrıca bulunduğumuz alanda da çok güzel ışık gösterileri vardı. Açıkçası biz bayıldık. Tokyo'yu hem gündüz hem de gece görmek bambaşka bir keyif. 



9- Tokyo Ulusal Müze: Ulusal Müze Tokyo'da ilk gezdiğimiz yer oldu. Nedeni de hiç durmayan yağmurdu:) Biz de kapalı bir yerde vakit geçirelim istedik. Çok da doğru karar vermişiz. Çok güzel bir müze, görmenizi öneririz. 




10- Odaiba: Tokyo Körfezi'nde yer alan büyük bir yapay adadır. İdari olarak Minato, Koto ile Shinagawa özel semtleri sınırları içerisinde bulunmaktadır. Görülecek yerler; Gökkuşağı Köprüsü, Fuji TV stüdyoları, Özgürlük Heykeli'nin replikası, Miraikan vb. (Vikipedi).






11- teamLAB Planets Tokyo: Dijital teknolojinin kullanıldığı harika bir müze. Biz buraya bayıldık. Mutlaka gitmenizi öneririz. 





12- Miraikan: Odaiba'da bulunan önemli bir bilim ve teknoloji müzesi. Tepede asılı 'dünya küresi' ile tanınmış bir yer. Ancak ne yazık ki biz gittiğimizde kapalıydı. Dışarıdan fotoğrafını çekip yolumuza devam ettik. 


13- Ueno Park: Ulusal Müze'nin de yer aldığı çok güzel bir park. Şehrin önemli noktalarından biri. Çok yağmurlu bir anda oradaydık, o yüzden çok tadını çıkaramadık maalesef.

14- Yoyogi Park: Meiji Tapınağı'na çok yakın olan bu park gerçekten muhteşemdi. İnsan hiç çıkmak istemiyor. 



15- Sumida Park: Asakusa İstasyonu'na sadece birkaç dakikalık yürüme mesafesinde, yıllık büyük havai fişek gösterilerine ve kiraz çiçeği izleme etkinliklerine ev sahipliği yapan Sumida Park yer alır. Tokyo Skytree'nin cömert manzarası eşliğinde Sumidagawa Nehri boyunca uzun yürüyüşler yapabilirsiniz (https://www.gotokyo.org/en/spot/506/index.html). 

En güzel Tokyo Skytree manzarasını buradan görebiliyorsunuz. Park da oldukça kalabalıktı. Nehrin kenarında güzel bir yürüyüş yapabilirsiniz. 


16- Shinjuku Gyoen Park: Koskocaman harika bir park. Bayıldık. Tokyo'da çok zamanımız olsaydı, bu parklarda uzun uzun zaman geçirmek isterdik. 





17- Meiji Jingu Gaien: Çok etkileyici bir manzarası olan harika bir yol



18- Nakameguro: Burası aslında kiraz çiçekleri açtığında harika bir görüntü veriyor. Biz oradayken ne yazık ki çiçekler yoktu ama buna rağmen ağaçlarla birlikte bile çok güzel görünüyordu.

19- Akihabara: Bu cadde elektronik mağazaları ile meşhur bir yer. Ayrıca çok sevdikleri anime karakterlere ait birçok ürünün satıldığı dükkanlar var. Çok vakit geçirmedik açıkçası. Biraz gezip yolumuza devam ettik.

20- Nakamise Alışveriş Sokağı: Sensoji Tapınağı'ndan çıktığınızda Nakamise Sokağı'na giriyorsunuz. Oldukça kalabalık ve çok güzel dükkanların olduğu bir yer. Zamanımız olsaydı uzun uzun vakit geçirmek isterdik.

21- Kappabashi-dori Caddesi: Japonya'nın başkenti Tokyo'da bulunan bir caddedir. Cadde, Ueno ile Asakusa arasında, neredeyse tamamı restaurant ticaretini sağlayan dükkanlarla doludur. Bu dükkanlar, bıçaklar ve diğer mutfak gereçleri, toplu üretilen tabaklar, restaurant mobilyaları, fırınlar ve dekorasyonlardan Japon restaurantlarının dışında bulunan plastik teşhir yiyecekleri gibi ezoterik ürünlere kadar her ürünü satmaktadır. Cadde aynı zamanda sıra dışı turizm merkezidir (Vikipedi). 

Çok yoğun bir cadde. Hem yerel halk hem de turistler tarafından ilgi çeken bir yer.

22- Ameyayokocho Caddesi: Çok güzel bir alışveriş caddesi. İnanılmaz kalabalıktı. 


23- Takeshita Caddesi: Çok renkli, cıvıl cıvıl, çok güzel bir sokak. 

24- Kabukicho Caddesi: Tokyo'nun Shinjuku semtinde bulunan bir mahalledir. Kabukicho birçok konuk ve hostes kulübü, aşk oteli, dükkan, sinema salonu, restaurant ve gece kulübünün yeridir ve genellikle 'uykusuz kent' olarak da bilinir. Mahallenin adı 1940'lı yılların sonlarından itibaren planlanan ancak inşa edilemeyen bir kabuki tiyatrosundan almaktadır (Vikipedi). 

Yani kısaca 'artı 18' diyebiliriz. Gidip biraz bakındık ama 'çok' tuhaf bir şey göremedik açıkçası:)



25- Shinbashi: Bu bölge de oldukça hareketli ve güzel. Çok keyif aldığımız bir yer oldu.



26- Ginza: Tokyo'nun Chuo semtinde bulunan bir bölgedir. Tokyo'nun popüler lüks alışveriş bölgesi olup sayısız uluslararası mağaza, butik, restaurant ve kahvehaneye ev sahipliği yapmaktadır. Ginza, dünyanın en lüks alışveriş bölgelerinden biri olarak görülmektedir ve tüm dünyadan ziyaretçileri çekmektedir (Vikipedi). 

İnsanı şaşırtan bir bölge çünkü sanırım tüm lüks mağazaları burada bulabilirsiniz. Biz akşam gittik, çok kalabalık değildi ama gündüz alışveriş meraklılarının akınına uğradığını düşünüyoruz. 

27- Roppongi: Gece hayatı için tercih edilen bir bölge. Biz çok vakit geçirmedik açıkçası. 

28- Omoide Yokocho: Biz buraya bayıldık. Daracık bir sokak. Küçücük barlar. Hepsi de tıklım tıklım...Zar zor yer bulabildik. Masamızda çok hoş sohbet 2 turistle de sohbet ettik. Bizce mutlaka görmeniz gereken yerlerden biri. 


29- Golden Gai: Burası da birçok bar, cafe ve restaurantın bir arada olduğu bir sokak. Cafeler burada da minicik. Çok güzel bir bölge. Burası da mutlaka görülmeye değer. 

30- Tsukiji Balık Pazarı: Tsukiji Balık Pazarı, Tokyo'da hem yerli hem de yabancı ziyaretçiler için önemli bir turistik atraksiyondur. Bölgede perakende pazarlar, restaurantlar ve ilgili restaurantların tedarik mağazaları bulunmaktadır. 2018'den önce dünyanın en büyük toptan balık ve deniz ürünleri haliydi. Pazar, 1923 Büyük Kanto depreminde yıkılan eski bir pazarın yerine 11 Şubat 1935'te açıldı. 6 Ekim 2018'de toptan satış operasyonlarının yeni Toyosu Market'e taşınmasıyla kapatıldı (Wikipedia). 



31- Miyashita Park: Bulunduğu konum nedeniyle ilgi çekici bir park. Şehrin üstünde konumlanmış olan bu parkın aşağısında da restaurantlar bulunuyor. Biz çok beğendik. 


32- Tokyo İstasyonu: Japonya tren, tramvay, metro vb. yani raylı sistemlerde inanılmaz gelişmiş bir ülke. Şehrin altında da başka bir şehir var. Sadece yerin altına sadece istasyonları değil, mağazalar, restaurantlar, cafeler yani bir yaşam alanı kurmuşlar. Aynı zamanda şehirlerarası ulaşım da müthiş. Hemen hemen her yere raylı ulaşım mevcut. Tokyo İstasyonu da merkez tren istasyonu. Mimarisi de oldukça güzel. 


FUJİ DAĞI

Honshu adasında bulunan, 3.766 m (12.385 ft) yüksekliğiyle Japonya'daki en yüksek dağdır. Asya adalarında bulunan ikinci en yüksek yanardağdır (Sumatra adasında bulunan Kerici Dağı'ndan sonra) ve dünya üzerindeki en yüksek yedinci ada doruğunu oluşturur (Vikipedi). 

Tokyo'da 3. günümüzü Fuji Dağı'na ayırdık. Buralara kadar gelmişken görmek istedik. İyi ki de gördük çünkü 'Fuji'nin görüntüsü bizi çok etkiledi. Dağın kendisi harika ancak bunun yanında 'Kawaguchi Gölü' de kesinlikle çok güzeldi. Yemyeşil doğası ile insana huzur veriyor. 
İlk önce gölün çevresinde biraz yürüdük. İsteyen çevresini dolaşabiliyor ancak o kadar zamanımız olmadığı için biz bir yerden sonra geri döndük. Sonra teleferikle dağ manzarası için tepeye çıktık. Bayağı vakit geçirdik çünkü dağ gerçekten tablo gibi önümüzdeydi. Gözümüzü alamadık. Bizce 'Fuji Dağı'na zaman ayırmalısınız.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder