Kanazawa, Japonya'nın Ishikawa prefektörlüğünün merkezi ve en büyük şehridir. Şehrin nüfusu 2010 yılı itibarı ile 462.478'dir (Vikipedi).
Tokyo'dan sonraki durağımız Kanazawa oldu. Burası turistler tarafından oldukça rağbet gören bir yer o yüzden biz de planımıza dahil ettik. Kanazawa'ya gece geldiğimiz için yatıp uyuduk, sabah erkenden kalkıp gezmeye başladık.
Kanazawa'da gezdiğimiz yerler şu şekilde;
1- Higashi Chaya ve Nishi Chayagai Caddesi: Chaya, konukların şarkı söyleyen ve dans eden geyşalar tarafından ağırlandığı özel bir restaurant türüdür. Edo Dönemi'nde (1603-1868), chaya, genellikle şehir sınırlarının hemen dışında belirlenmiş eğlence bölgelerinde bulundu. Kanazawa'nın iyi korunmuş üç chaya bölgesi vardır: Higashi Chayagai (Doğu Chaya Bölgesi), Nishi Chayagai (Batı Chaya Bölgesi) ve Kazuemachi. Üç mahalleden Higashi Chaya Bölgesi en büyüğü ve açık ara en ilginç olanıdır. İki chaya, Shima Çayevi ve Kaikaro Çayevi halka açıktır. Merkez caddedeki diğer binalar artık kafe ve dükkanlara ev sahipliği yapıyor (https://www.japan-guide.com/e/e4206.html).
Kanazawa'nın meşhur sokaklarının başında geliyor. Görmeden olmaz, gayet güzeldi.
2- Kenroku-en Bahçesi: Kenroku-en, Japonya'nın Kanazawa kentinde bulunan bir bahçedir. 1620'ler ve 1840'lar arasında Maeda boyu tarafından yaptırılmış olup Kairaku-en ve Koraku-en ile birlikte Japonya'nın üç büyük bahçesinden biridir (Vikipedi).
Japonya'nın diğer bahçeleri gibi burası da olağanüstüydü. Japonya'daki bütün bahçeler inanılmaz güzel gerçekten. O nedenle vaktiniz var ise bahçeleri mutlaka gezmenizi öneririz. Keşke çok vaktimiz olsaydı da uzun uzun parklarda takılabilseydik.
3- Kanazawa Kalesi: Kanazawa Kalesi, yaklaşık 286 yıldır Kaga beyliğini yöneten Maeda ailesinin evidir. Kale yıllar içinde gerçekleşen felaketler sonucunda belli hasarlar almıştır. Günümüzde ise kale restore edilmiş bir şekilde Kanazawa Kalesi Parkı içerisinde yer almaktadır. Kale, şehrin önemli turistik yapıları arasındadır (https://www.ytur.net/gezi-rehberi/kanazawa/kanazawa-kalesi.html).
Kanazawa Kalesi görülmeye değer bir kale. Biz çok beğendik.
4- 21.st Century Museum of Contemporary Art: 21. Yüzyıl Çağdaş Sanat Müzesi şehrin önemli müzelerinden biri. Bunu kaçırmak istemedik açıkçası. Çok güzel bir müzeydi. Vaktiniz olur ise mutlaka uğramanızı öneririz.
5- Myouryuji (Ninja Tapınağı): Bu tapınağı tek başına gezmenize izin vermiyorlar. Turla rehber eşliğinde gezebiliyorsunuz. Başta zaman kaybı olduğunu düşündük ama turun sonunda iyi ki katılmışız dedik. Çok güzel bilgiler aldık.
6- Nomura Samurai Residence: Turistlerin ziyaret ettikleri yerlerin başında geliyor. Biz de gittiğimizde bayağı kalabalıktı. Görmeden içimiz rahat etmedi, çok da güzeldi açıkçası. Vaktiniz varsa uğrayabilirsiniz.
8- Oyama Shrine: Tapınak, Kanazawa'nın doğusundaki Utatsuyama'da Maeda Toshiie'ye (Kaga Domain'in ilk lordu) adanmış olarak 1599'da kuruldu. 1873 yılında bugünkü yerine taşınmış ve adı Oyama-jinja olarak değiştirilmiştir. Ana kapı 1875 yılında inşa edilmiştir (Wikipedia).
Kanazawa'nın önemli tapınaklarından biri. Biz de görmeden geçmek istemedik.
10- Omicho Market: Şehrin meşhur pazarı. Biz de hızlıca gezip çıktık.
11- Suzuki Müzesi: D.T. Suzuki Müzesi önde gelen bir Budist filozof olan Suzuki Daisetz Teitaro'nun (1870-1966) yaşamını ve eserlerini anan bir müzedir. Müze 2011 yılında Suzuki'nin doğduğu Kanazawa semtinde, Kenrokuen'e on dakikalık yürüme mesafesinde açıldı. Ziyaretçilerin onun hayatı ve felsefesi hakkında daha fazla bilgi edinmelerini sağlayan, D.T. Suzuki'nin yazılarını sergiler (https://www.japan-guide.com/e/e4211.html).
Açıkçası biz bu müzeye sadece mimarisini görmeye geldik. Resimlerde çok ilgimizi çekmişti. Gerçekten güzel bir mimari yapı.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder