6 Mayıs 2023 Cumartesi

Osaka

Osaka Japonya'da Honshu'nun Kansai Bölgesi'nde belirlenmiş şehirdir. Osaka Eyaleti'nin başkenti ve en kalabalık şehridir ve Japonya'da Tokyo ve Yokohama'dan sonra üçüncü en kalabalık şehirdir (her ikisi de Büyük Tokyo Bölgesi ve Kanto Bölgesi'ndedir). 2020 nüfus sayımında 2.7 milyonluk nüfusuyla, aynı zamanda Keihanshin Metropolitan Bölgesi'nin en büyük bileşenidir, Japonya'daki en büyük ikinci metropol alanı ve 19 milyondan fazla nüfusuyla dünyanın 10. en büyük kentsel alanıdır. Şehir, Osaka Körfezi'ne akan Yodo Nehri'nin döküldüğü yerdedir. Osaka'ya geleneksel olarak 'Milletin Mutfağı' veya Japonya'nın gurme yiyecekler başkenti gözüyle bakılır (Vikipedi).

Osaka Japonya'daki son durağımızdı. Diğer şehirler gibi burası da görülmeye değer bir şehir. Biz çok beğendik. Bizim gözümüzden Osaka;

1- Namba Yasaka Shrine: Namba Yasaka Mabedi, Osaka'nın kutsal yerleri arasında eşsiz ve göze çarpan bir destinasyondur. Namba Bölgesi'nde bulunan Namba Yasaka, 12 metre yüksekliğinde ve 11 metre genişliğindeki Ema-Den adlı aslan başı şeklindeki etkileyici binasıyla ünlüdür. Ema-Den ve çevresindeki tapınak yapıları, 1945'teki hava saldırıları ve yangınlarda tahrip olan orijinal binaların savaş sonrası yeniden inşalarıdır (https://en.japantravel.com/places/osaka/namba-yasaka-shrine/568).

Değişik bir tapınaktı. Özellikle aslan başı şeklindeki yapı ilgi çekici. Ancak biz oradayken inanılmaz bir yağmur vardı, hızlıca gezip, fotoğrafımızı çekip yola devam ettik.  



2- Osaka Kalesi ve Nishinomaru Bahçesi: Osaka Kalesi, Japonya'nın Osaka kentinde bulunan bir kaledir. Kale, Chuo semtinde yer almakta olup, Japonya'nın en ünlü simgelerinden biridir ve 16. yüzyılda Azuchi-Momoyama döneminde Japonya'nın birleşmesinde önemli bir rol oynamıştır (Vikipedi). 

Kale ve çevresi çok güzel. Yemyeşil bir yer. Turistler tarafından da oldukça ilgi çeken bir yer. Kalenin çevresindeki bahçe Nishinomaru Bahçesi. Kaleyi görmeye geldiğinizde bahçeyi de geziyorsunuz.



3- Dotonbori: Şehrin merkezi diyebiliriz. Her daim hareketli, kalabalık, canlı bir bölge. Akşamları uğramadan geçemedik. Meşhur koşan atlet resminin fotoğrafını çekmeden olmazdı tabii:)





4- Ukiyo-e Müzesi: Açıkçası çok yağmur yağdığı için zamanımızı müzeye ayırmayı daha doğru bulduk. O nedenle ilk duraklarımızdan biri Ukiyo-e müzesi oldu. Çok küçük bir müze ama bir o kadar da etkileyici. Gezmeye başlamadan önce yetkililer büyüteç verdiler, minicik resimleri büyüteçle incelediğinizde ne kadar güzel olduğunu görebiliyorsunuz. Fotoğraf çekmenize izin verilmiyor ama bunu bilmeden önce 1-2 kare çekebildik. 


5- Shinsaibashi-Suji Sokağı: Merkezde yer alan önemli ve oldukça kalabalık bir alışveriş caddesi. Hele yağmur yağdığında üstü kapalı alışveriş sokakları bayağı yoğun oluyor. 


6- Nipponbashi Sokağı: Şehrin önemli ve oldukça yoğun caddelerinden biri. 


7- Shinsekai Sokağı: Şehrin meşhur sokaklarından biri. Osaka alışveriş caddeleri açısından oldukça güzel bir şehir. Vaktimiz çok olsaydı da tüm caddelerde uzun uzun, keyifle gezebilseydik. 



8- Ebisu Bashi-Suji Caddesi: Merkezde yer alan diğer bir kapalı alışveriş caddesi. Burası da diğer caddeler gibi oldukça kalabalıktı.  


9- Tenjinbashi-suji Caddesi:



10- Osaka Museum of History: Güzel bir müzeydi, zaman ayırmanızı öneririz. Japonya tarihi ile ilgili örnekler maketler desteğiyle çok güzel anlatılmış.




11- Abeno Harukas: Abeno Harukas, Japonya Osaka'da Abeno-ku Abenosuji Itchome'de çok amaçlı bir ticari tesistir. Yeni Ek, Doğu Ek Binası ve çok yüksek bir gökdelen olan Abeno Harukas'tan oluşur. Bina 300 m (984 ft) yüksekliğindedir ve 62 katlıdır; 2014'ten 2023'e kadar Azabudai Hills Mori JP Tower unvanı ele geçirene kadar Japonya'daki en yüksek binaydı (Wikipedia). 

Burayı mutlaka planlarınıza eklemenizi öneririz. Manzara muhteşem. Ayrıca binadaki oturma alanları çok güzel. Bir şeyler yiyip içip manzaranın keyfini çıkartabiliyorsunuz. 




12- Umeda Binası: Umeda Sky Building, Japonya'nın Osaka kentinde yer alan bir gökdelendir. Kita'nın Umeda semtinde bulunmaktadır. Bina iki adet 40 katlı kuleden oluşmakta olup tepesinde kuleleri bağlayan bir gözlem alanı bulunmaktadır (Vikipedi). 

Burayı da Abeno Harukas kadar çok beğendik. Kuleler arasında bağlantıyı yürüyen merdivenler sağlıyor. Bizim için de yeni bir tecrübe oldu açıkçası. Denemenizi öneririz.  





13- Kuromon Market: Japonya'da bayıldığımız marketlerden biri de Kuromon oldu. Çok güzel deniz ürünleri yiyebileceğiniz bir yer. 


14- Tsutenkaku Kulesi: Şehrin göbeğinde yer alan bu kule önemli yapılardan biri. Biz çıkmayı tercih etmedik.


15- Shitennoji Tapınağı: Shitennoji, Japonya'nın en eski tapınaklarından biridir ve devlet tarafından inşa edilen ilk tapınaktır. 593 yılında Budizm'in Japonya'ya girişini destekleyen Prens Shotoku tarafından kuruldu. Tapınağın binaları yüzyıllar boyunca birkaç kez yansa da, orijinal 6. yüzyıl tasarımını yansıtacak şekilde her zaman dikkatli bir şekilde yeniden inşa edildi (https://www.japan-guide.com/e/e4011.html).



16- Isshin-ji Tapınağı: Isshin-ji, Japonya'nın Osaka kentinde bulunan bir Saf Toprak Budist tapınağıdır (Wikipedia).
Tapınağın girişi diğerlerinden biraz farklıydı. Burası da şehrin önemli tapınaklarından biri. 



17- Sumiyoshi Taisha Tapınağı: Sumiyoshi-taisha, Sumiyoshi Büyük Mabedi olarak da bilinir, Japonya'da Osaka Eyaleti, Osaka, Sumiyoshiku'da bulunan bir Şinto tapınağıdır. Japonya'daki tüm Sumiyoshi tapınaklarının ana tapınağıdır (Wikipedia). 

Burası da önemli tapınaklardan biri. Yapıları çok beğendik.



18- Tennoji ve Ten-Shiba Park: Şehir merkezinde yer alan güzel parklar.


19- Tempozan: Osaka İstasyonu'ndan yaklaşık 20 dakika uzaklıkta yer alan Tempozan Harbour Village, dünyanın en büyük akvaryumlarından biri olan Kaiyukan'ın çevresinde yer alan bir körfez bölgesi eğlence yeridir. Osaka'yı ilk kez ziyaret eden herkesin mutlaka görmesi gereken bir yer olan Tempozan çarşısındaki restaurantlar, alışveriş, eğlence olanakları ve Santa Maria gibi Osaka gezi gemileri sizin tüm gün eğleneceğinizi garanti ediyor. Tempozan Harbour Village ayrıca yıl boyunca çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapmaktadır (https://osaka-info.jp/en/spot/tempozan-harbor-village/).

Osaka'daki son günümüzü de bu bölgeye ayırdık. Burayı görmeden gitmek istemedik. Köprüsüyle, akvaryumuyla, manzarasıyla çok güzel bir bölge. 





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder