6 Mayıs 2023 Cumartesi

Nara

Nara, Japonya'nın Nara prefektörlüğünün merkezi ve en büyük şehridir. Şehirdeki sekiz tapınak, mabet ve kalıntı olan Todai-ji, Saidai-ji, Kofuku-ji, Kasuga-taisha, Gango-ji, Yakushi-ji, Toshodai-ji ve Heijo Sarayı, Kasugayama Ormanı ile birlikte UNESCO Dünya Mirası olan 'Antik Nara'nın Tarihi Anıtları'nı oluşturmaktadır. Nara, Nara döneminde 710-784 yılları arasında Heijo-kyo adıyla Japonya'nın başkentiydi (Vikipedi). 

Japonya gezimizi planlarken Nara'yla ilgili çok güzel yazılar ve resimler görmüştük. O nedenle bir günümüzü buraya ayırmaya karar verdik. Osaka'dan trenle kısa sürede Nara'ya ulaştık. Gerçekten çok keyifli zaman geçireceğiniz bir yer. 1 gününüzü buraya ayırmanızı tavsiye ederiz. Nara'yı ilgili çekici kılan en önemli özelliği; geyiklerin sokaklarda serbestçe gezmeleri ve ziyaretçilerin satılan yiyeceklerle onları beslemeleri. Açıkçası sadece bir parkta olduklarını düşünüyorduk ama bildiğiniz her yerdeler:) İnsanlara da çok alışmışlar, harika bir ilişki kurabiliyorsunuz:) Çok güzel bir tecrübeydi bizim için...

Nara'da gezdiğimiz yerler şu şekilde;

1- Todai-ji Temple: Todai-ji Japonya'nın Nara şehrinde yer alan bir Budist tapınağı. Todai-ji dünyanın en büyük ahşap yapısı olmasının yanı sıra dünyanın en büyük Buda heykeli olan ve Japoncada Daibutsu denen heykeli de bünyesinde barındırmaktadır (Vikipedi). 

Çok haşmetli ve güzel bir tapınak. İçerisindeki Buda heykeli de kocaman. Ama doğru düzgün bir fotoğraf bile çekemiyorsunuz çünkü inanılmaz kalabalıktı.


2- Nigatsudo Temple: Todaiji Tapınağı'nın doğusundaki Nigatsudo, yine Todaiji'nin bir parçası olan daha küçük bir tapınaktır, ancak başlı başına önemli bir komplekstir. Gün batımında tüm Nara'daki en güzel manzaralardan birini sunar (https://www.visitnara.jp/venues/A01059/).

Şehrin önemli tapınaklardan biri. Tapınakların hepsi birbirine yakın, yürüyerek kolayca ulaşabiliyorsunuz hatta yol boyunca geyikler de size eşlik ediyor. 

3- Kasuga Taisha Shrine: Kasuga-taisha Japonya'nın Nara kentinde bulunan bir Şinto tapınağıdır. Tapınak, MS 768'de kurulmuş olup yüzyıllar boyunca birkaç kez yeniden inşa edilmiştir ve Fujiwara boyuna aitti. İç mekan pek çok bronz fenerinin yanı sıra türbeye açılan birçok taş fener ile ünlüdür (Vikipedi). 

Burası da güzel bir tapınaktı. Biz çok beğendik.



4- Kofukuji Temple: Kofuku-ji, bir zamanlar Japonya'nın Nara kentindeki güçlü Yedi Büyük Tapınaktan biri olan bir Budist tapınağıdır. Tapınak, Hosso okulunun ulusal merkezidir (Wikipedia). 

Diğer dikkat çeken tapınaklarından biri. 


5- Sarusawa Pond: Harika manzaralar sunan bir gölet. Zaman olsa da saatlerce otursak dediğimiz bir yerdi. Bayıldık.


6- Harushika Sake Brewery Store: Bu deneyimi yaşamanızı öneririz çünkü oldukça keyifliydi. Japonya'nın meşhur içkisi sakenin birçok çeşidini burada deneyebilirsiniz. Nasıl yapıldığına dair de güzel bir sunum yapılıyor. Tabii satın da alınabiliyor.


7- Gangoji Temple: Gango-ji Japonya'nın Nara kentinde bir zamanlar güçlü Yedi Büyük Tapınaktan biri olan antik bir Budist tapınağıdır (Wikipedia). 

Burası da güzel bir tapınaktı. Görmeden geçmek istemedik.


8- Naramachi: Naramachi (kelimenin tam anlamıyla 'Nara Kasabası), birkaç geleneksel konut binasının ve deponun korunduğu ve halka açık olduğu Nara'nın eski ticaret bölgesidir. Butikler, mağazalar, cafeler, restaurantlar ve birkaç müze artık semtin dar sokaklarında sıralanıyor (https://www.japan-guide.com/e/e4108.html).


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder