20 Şubat 2018 Salı

Malaga

Malaga Endülüs turumuzun son şehriydi. İstanbul uçaklarımızı miller ile çok uygun bir fiyata aldık. Granada'dan Malaga'ya geçiş için en uygun ulaşım aracı olan Alsa otobüs şirketi ile kişi başı 11.40 €'ya geçtik. Burası için tam bir yazlık şehir desek yanlış olmaz sanırım.

Bizim gözümüzden Malaga;

1- Malaga Katedrali: Bir Roma Katolik kilisesidir. 1528 ile 1782 yılları arasında inşa edilmiştir (Wikipedia).
Çok güzel ve etkileyici bir katedral. Giriş 5 €. Görülmeye değer bir yapı. Yaz aylarında pazarları öğleden sonra bedava; kış aylarında pazarları tüm gün bedava.



2- Alcazaba: 11. yüzyılda yapılmış bir kale (http://www.andalucia.org/en/cultural-tourism/visits/malaga/monuments/alcazaba-de-malaga/).
Şehrin göbeğinde ufak bir tepeye inşa edilmiş. Ufak bir iç bahçesi var ve Roma Amfi Tiyatrosu'nu da görebilirsiniz. Giriş 3.5 €, web sitesinde okuduğumuz kadarıyla pazarları saat 2'den sonra bedava.



3- Gibralfaro Kalesi: 929 yılında Abd-al-Rahman III tarafından yapılmış (http://www.andalucia.com/cities/malaga/gibralfaro.htm). 
Şehrin en önemli atraksiyonlarından biri, açıkçası beğendik. Surlar üzerinde yürürken gerçekten bir kaleyi gezdiğinizi hissediyorsunuz. Şehir manzarası da çok güzel. Yürüyerek çıktığımız bu kaleye 35 No'lu otobüsle de çıkabilirsiniz. Burayı da görmenizi öneririz. Giriş 2.20 €, web'de yazdığına göre pazar öğlen 2'den sonra bedava.


4- Picasso Müzesi: Malaga Picasso'nun doğduğu şehir olmasına yakışır şekilde çok önemli bir müzeyi bünyesinde barındırıyor. Vaktiniz olursa uğramanızı öneririz. Akşam 8'e kadar açık ve giriş 7 €.


5- Larios ve Şehir Merkezi Sokakları: Şehrin en canlı alışveriş ve yürüyüş caddesi Larios. Ama bunun dışında, merkezdeki diğer sokaklar da yürümeye ve görmeye değer.



6- Sahil ve Liman: Şehrin bu kısmını çok beğendik, çok canlı bir yer. Mutlaka yürüyüş yapın. Bir de bu sahil kısmı Malaga'ya yazlık şehir havası katmış.


7- Malagueta Plajı: Deniz keyfi yapabileceğiniz Malaga'nın meşhur plajı.


8- Plaza de la Merced: Şehrin önemli meydanlarından biri. Müzeye çevrilmiş olan Picasso'nun doğduğu ev de bu meydanda bulunuyor.


9- Carmen Thyssen Müzesi: Kapılarını 2011'de açan müzede ağırlık İspanyol sanatçılarına ayrılmış (http://www.andalucia.com/cities/malaga/museums/carmen-thyssen).
Akşam 8'e kadar açık olan bu müzenin girişi 6 €. Sitede belirttiğine göre pazar günleri saat 5'ten sonra bedava.


10- Malaga Müzesi: Çok güzel ve geniş bir koleksiyon barındıran bir müze. Vaktiniz olur ise uğramanızı öneririz.



11- Atarazanas Market: Çok büyük bir market. Vaktiniz olursa uğranabilir.


12- Centre Pompidou Malaga: Fransa'daki meşhur Pompidou Müzesi bir şube de buraya açmış. Sahilde yer alan müzeyi gezmedik ama önemli yerlerden biri.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder