11 Şubat 2018 Pazar

Annecy

Annecy Grenoble'da yaşayan arkadaşlarımızın çok sevdiği ve onlardan sıkça duyduğumuz bir yerdi. O yüzden Annecy'e bizi de götürdüler. Konaklama yapmadık, günübirlik bir gezi oldu. Hatta sabah Annecy'i gezip oradan Cenevre'ye gittik. Akşam tekrar Annecy'e gelip yemek yiyip, Grenoble'ye geri döndük. Annecy küçük bir yer ama kesinlikle çok güzel ve huzur dolu. Şansımıza bir organizasyonun olduğu güne denk geldik, o yüzden biraz kalabalıktı. Le Paquier adlı büyük parkta bir sürü voleybol filesi vardı ve yüzlerce kişi gruplara ayrılmış voleybol oynuyordu, çok hoş bir görüntüydü.


Annecy'de hoşumuza giden yerlerin başında Annecy Gölü geliyor. Gerçekten manzara harikaydı. Arkadaşım insanların yazın göle girdiklerini ve güneşlendiklerini söyledi. Göl gayet temiz gözüküyordu.


Annecy fotoğraflarında karşınıza çıkan Le Palais de l'isle bakımda olduğu için o güzel fotoyu ne yazık ki yakalayamadık. Ancak böyle bile görüntü çok güzel.


Biz girmedik ama Annecy Şatosu da görülmesi gereken yerlerden biri. Giriş 5.5 €


St. Mautice, St. Francis ve Annecy Kilisesi'ne de uğrayabilirsiniz, ufak kiliseler.


Annecy'nin sokaklarında kendinizi kaybetmenizi öneririz. Çok keyifli ve tatlı bir yer. Ayrıca bu bölgenin peynir ve şarküterisi İsviçre'ye olan yakınlığından olsa gerek çok başarılıydı.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder