2 Ocak 2014 Perşembe

Rotterdam

Avrupa'nın en büyük limanının bulunduğu Rotterdam Hollanda'nın nüfus olarak 2. büyük şehri (Vikipedi).
Antwerp'den Rotterdem'a trenle 18,40 Euro'ya geldik. Rotterdam deyince klasik bir Avrupa şehri aklınıza gelmesin. Şehirde değişik mimariye sahip ve gerçekten çok ilgi çekici binalar var, sanırım bu şehir özellikle mimar ve mühendisler için görülmeye değer.


İlgi çekici yapılardan biri Erasmus Köprüsü, tabii bu köprünün de mimarisi çok değişik, resimde de gördüğünüz gibi köprü sütunu asimetrik, bu nedenle köprünün takma adı Kuğu.
Bu değişik köprü 1996 yılında tamamlanmış (http://tr.wikipedia.org/wiki/Erasmusbrug).


Her ne kadar biz gezememiş olsak da Rotterdam'daki önemli müzelerden biri Netherlands Architecture Institute (Hollanda Mimarlık Enstitüsü).
Bu enstitü bünyesinde müze, kütüphane ve konferans salonunu barındırıyor. Mimarlık ve kentsel gelişim için bir kültür kurumu (http://en.wikipedia.org/wiki/Netherlands_Architecture_Institute).


Hollanda Mimarlık Enstitüsü'nün yanında bir çok müzeye de ev sahipliği yapan bölgenin adı Museumpark, gene harika bir park karşılıyor bizi ama bunun farkı aynı zamanda müzeler diyarı olması.


Museumpark'da yer alan diğer önemli müze Natuurhistorisch Museum, yani Doğal Tarih Müzesi. Limanda da diğer önemli müze olan Maritiem Museum bulunuyor. Şehrin bir çok yerinden görülebilen diğer önemli yapı gözetleme kulesi olarak kullanılan Euromast Kulesi.




Görülmesi gereken diğer yapı küp evler, evler küp şeklinde birbirine monte durumda, içerisinde yaşayanlar var, içini gezmeyi çok isterdik doğrusu ama bildiğimiz kadarıyla böyle bir turist atraksiyonları yoktu:) Ayrıca bu bölgede çok güzel cafeler var, keyifle zaman geçirilebilirsiniz.


Rotterdam Harita:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder