2 Ocak 2014 Perşembe

Delft

Rotterdam'dan Delft'e trenle geçtik. Kişi başı 3,40 Euro'ydu. Delft bizim çok beğendiğimiz tipik bir Hollanda şehri. Amsterdam'daki gibi harika bir nehir, sakin sokaklar, yapraklarını dökmüş ağaçlar, bisikletler, güzel bir sonbahar havası...
Delft gezmesi çok kolay küçük bir şehir. Keyifle, koşturmadan tadını çıkara çıkara gezebilirsiniz. Diğer şehirlerdeki gibi burada da bir meydan var, meydanın adı Markt, bu güzel meydanda şehir için önemli bir çok yapı bulunuyor.



Meydanda yer alan ve buranın meşhur yapılarından bir tanesi olan Nieuwe Kerk protestan 
katedralini görmeden olmaz. Kilisenin kulesine çıkılabiliyor, gene çok yorucu bir tırmanıştan sonra harika bir manzara karşıladı bizi.
Bu kule Hollanda'nın ikinci en yüksek kulesi (Wikipedia).


Bir diğer önemli kilise Old Church, protestan gotik bir kilise. Bu kilisenin özelliği kulenin arkaya doğru yaslanmış olması yani bir nevi Pisa durumu söz konusu. Ve tabii her yerde gördüğümüz City Hall burada da karşımıza çıktı. Ancak bu seferki City Hall mimari açıdan diğerlerinden çok daha sevimliydi, en azından binada birkaç renk vardı:))
Eskiden hükümet binası olarak kullanılan bina, günümüzde önemli düğünlere ev sahipliği yapmakta (Wikipedia).


Delft aynı zamanda porselen üretimi ile meşhur bir yer, bu nedenle birçok mağazada porselen göreceksiniz. Delft'de gezebileceğiniz müze olarak "Museum Het Prinsenhof"u söyleyebiliriz. Giriş ücreti 10 Euro.

Delft Harita:


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder