2 Ocak 2014 Perşembe

Marken - Volendam - Zaanse Schans

Marken ve Volendam Hollanda'nın meşhur balıkçı kasabaları, oraları çok iyi bilen kuzenim bu kasabaları görmeden gelmeyin dedi, tabii böyle bir cümleden sonra artık buraları görmemek olmazdı. Biz de otobüse atlayıp yola çıktık, ilk istikamet Volendam'dı. Otobüsler, merkez tren istasyonunun arkasındaki otobüs duraklarından kalkıyor. 110,118 ve 316 nolu otobüslerle Volendam'a 4 € ya gidebilir oradan da Marken'e geçebilirsiniz. Diğer bir gezi rotası da Edam ve yel değirmenleri. Bütün bu yerlere gitmek için turlara katılıp çok para vermenize gerek yok, hepsi çok küçük yerler, bu nedenle otobüslerle ulaşım sağlayabilirsiniz. Volendam sessiz, sakin, birbirleriyle son derece uyumlu muhteşem evlere sahip, düzenli, çok güzel cafelerin, restaurantların ve hediyelik eşyaların satıldığı dükkanların yer aldığı çok çok güzel bir yer. Deniz kenarı olduğu için kışın havanın inanılmaz derecede soğuk olduğunu söylemeden geçmeyelim.



Volendam'da gezimizi tamamladıktan sonra, sıra Marken'e geldi, Marken'e kara yoluyla ulaştık, hava biraz kararmıştı ama önemli değil, o kadar gelmişken görmeden gitmek olmaz. Marken de Volendam gibi çok güzel sokaklara ve evlere sahipti, tabii gene hava çok soğuktu. Marken'de dükkanlar Volendam'dan çok daha azdı, akşam olmasının da etkisiyle sokaklar boşalmıştı, biz de sokak aralarında gezinip resimler çektikten sonra yola koyulduk ve Amsterdam'a geri döndük.



Son gezimizde ise daha önce görmediğim Zaanse Schans'ı Ensar kardeşimle beraber görme şansı bulundum, buraya tren ile geldik. Çok güzel ve panoramik bir kasaba, tüm olayı yel değirmenleri. Yel değirmenlerine giriş 4.5 € civarında, detaylı bilgiyi linkten alabilirsiniz. (http://www.amsterdamtips.com/tips/zaanse-schans.php). 
Temel olarak bu şirin kasaba ile ilgili denecek tek şey gidip kasabada bir tur atmak, fotoğraflar çekmek, bir şeyler yeyip içmek ve dönmek. Çok bir yerlere girelim derseniz Zaans Müzesi ve bir Yel değirmenine girilebilir.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder