1 Ocak 2014 Çarşamba

Ghent

Ghent Belçika seyahatimizdeki diğer harika şehirdi, orada da 1 gece kaldık. Brugge'den Ghent'e trenle 5,90 Euro'ya gittik. Sokakları harika, inanılmaz güzel bir nehir burada da şehrin ortasından geçiyor. İnsana huzur veren bir yer.


Ghent'in de merkez meydanı Korenmark, canlı, hareketli ve çok güzel bir meydan, Meydanda tarihi çan kulesi Beffroi, Saint Nicolas Kilisesi ve Saint Bavon Katedrali var. Çan kulesinde çok güzel bir manzarayla karşılaştık, tabii gene çıkış çok yorucu ve zordu. Ancak bu seferki saat kulesinin içi kocaman çanlarla doluydu ve hepsini yakından görme şansımız olmuştu.


Saint Nicolas Kilisesi: Meydanda bulunan çok güzel dış ve iç mimariye sahip bir kilise. Burası çok eski ve Ghent için çok önemli bir yapı, özellikle kilise içerisindeki org dikkat çekici. Saint Bavo Katedrali de merkezde yer alan Saint Nicolas ve Beffroi yapılarını tamamlayan çok gösterişli bir kilise.


Brugge'da olduğu gibi burada da çok güzel bir kanal turu yaptık, tavsiye ediyoruz. Hele hava biraz yumuşaksa keyif iki katına çıkıyor.
Leie nehri Fransa kaynaklı bir nehir ve Ghent'de Scheldt nehrine akar (Wikipedia).


Bizi çok şaşırtan ve ürküten diğer yapı şehrin kalesi oldu. Kaleye giriş 8 Euro.
Gravensteen Castle Orta Çağ'dan kalma etkileyici bir kale, 1800'lerin sonuna doğru yenilenmiş (Wikipedia).
Kalede işkence aletlerinin sergilendiği bir bölüm var, gerçekten insan kendini kötü hissediyor.


Bir de görmenizi önereceğim bir sokak var, sokak tamamen grafitiler ile dolu, çok güzel gözüküyor, unutmazsanız bir uğrayın.


Ghent Harita:


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder