1 Ocak 2014 Çarşamba

Antwerp

Ghent'den Antwerp'e trenle ulaşım 8,70 Euro'ydu. Ancak Antwerp'de kalmadık, yalnızca birkaç saat dolaşıp şehirden ayrıldık. Antwerp büyük bir yer değil, yürüyerek çok rahat gezebilirsiniz. Antwerp'in özellikle Central Station yani tren istasyonunu görmenizi öneririm, inanılmaz heybetli ve güzel.


Şehir meydanında bulunan ve dünya mirasları listesinde yer alan Our Lady Katedrali'ni (De Kathedraal) görmenizi öneririm. Gotik yapıdaki bu katedralin diğer bir özelliği de, içerisinde bir çok önemli sanatçının eserlerinin sergilenmesi. Giriş 5 Euro.


Diğer güzel bir yapı Antwerp City Hall (belediye binası), burası da Great Market Square yani şehrin merkezinde yer alıyor, tabii içi hakkında maalesef fikir yürütemiyoruz.



Zamanımız az olduğu için yalnızca bir tek müzeye girebildik, bu müzenin ismi Museum Plantin-Moretus idi. Şimdiye kadar gördüğümüz en güzel müzelerden biriydi, hayran kaldık.
Bu müze aslında tarihi bir matbaa, daha sonra müze olarak halka açılmış, aynı zamanda UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer almakta (Wikipedia).
Bu müzede matbaanın tüm tarihi gelişimini göreceksiniz. 2 kişi toplam 16 Euro ödedik.


Antwerp'de diğer gezdiğimiz yer Steen Kalesi'ydi, bu kale limanda yer alıyor hemen nehrin kenarında, çok eski bir yapı, neyse ki kısa zamanımıza burayı da sığdırabildik.


Antwerp uzun bir müddet Avrupa'nın ticaret ve sanat merkezi olmuş. Bunu gezerken daha iyi idrak edebiliyorsunuz.

Antwerp Harita:


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder