1 Ocak 2014 Çarşamba

Brugge

Ve sıra herkesin anlata anlata bitiremediği masal şehir Brugge'e geldi, 1 gece kalmalı plan yapmıştık. Günübirlik de gidilebilir ama biz kalmayı tercih ettik, karar sizin. Brüksel'den Brugge'a tren ile ulaşım bedeli 13,10 Euro.
Brugge gerçekten masalsı bir şehir, benim önerim sokaklarında bolca dolaşmanız hatta kaybolmanız, yani sokakların tadını çıkarın, yol nereye götürürse..


Brugge'da da merkez diyebileceğimiz Pazar Yeri (Markt) meydanı var, cafelerin olduğu ve birçok turistin fotoğraf çektiği bir alan, meydanda Belfry of Brugge yer alıyor, yani çan kulesi, her seyahatimizde gördüğümüzde dayanamadığımız yegane yapı saat kulesi:) Eğer çıkılabiliyorsa mutlaka çıkarız, şehri tepeden görmek gibisi yok.. Gene geleneğimizi sürdürdük ve tepeye çıktık, ancak yürüyerek çıkabiliyorsunuz, basamak sayısı çoook fazla, ayrıca koridorlar çok dar o yüzden sağlığınıza güveniyorsanız çıkmanızı tavsiye ederim. Giriş bedeli 6 Euro.


Ve Brugge'u asıl mükemmel yapan Gronerei kanalı, buranın asıl güzelliğini anlamak için mutlaka kanal turu yapmanızı öneririm, inanılmaz güzel, huzur verici. Bir de tur sırasında çok keyfine düşkün bir köpek göreceksiniz, kafasını cama yaslayıp etrafı izleyip keyif yapıyor, genelde de orada olurmuş, umarım şansınız yaver gider de görürsünüz.


Brugge'un en önemli turistik yerlerinden biri de sokakları. UNESCO tarafından koruma altına alınmış olan şehir merkezi, tarihi birçok sokağa sahip, belli başlı olan sokaklar WollestraatDweersstraat, Steenstraat, Katelijnestraat, Vlamingstraat ancak söylemeye gerek yok biliyorum ama bütün sokakları güzel, hepsini gezmek lazım.


Meşhur kiliseleri Salvator Cathedral, Basilica of Holy Blood ve Our Lady Cathedral (Onthaalkerk Onze-Lieve-Vrouw). Salvator Katedrali'nin içini de gezdik, biraz fazla karanlıktı, bazilikanın içerisini görmenizi tavsiye ederim, etkileyici bir yapı.
Our Lady Kilisesi şehirdeki en uzun yapı olarak biliniyor (Vikipedi).
Kilisede Michelangelo'nun "Madonna ve Çocuğu'nun Heykeli" isimli eserini görebilirsiniz. Bu kiliseye giriş bedeli 3 Euro. Basilica of Holy Blood'un dekorasyonu ise etkileyici.





Markt meydanındaki önemli diğer yapılar Stadhuis ve Provincial Court, gene ihtişamlı ve güzel binalar. Stadhuis belediye binası, Provincial Court ise il mahkemesi. Stadhuis'e giriş 1 Euro.



Brugge'deki diğer önemli yer Begijnhof, burası önemli turistik yerlerinden biri, bu bölge şehir merkezinden görece uzak, yanyana dizilmiş beyaz evlerin çevrelediği, daha çok dini aktivitelerin gerçekleştiği bir alan diyebiliriz. Günümüzde de savaşta eşlerini kaybetmiş kadınlar yaşamakta, örnek bir evi de gezebiliyorsunuz.


Unutulmaz diğer deneyimimiz ise bira müzesi (Huisbrouwerij De Halve Maan) oldu, gerçekten çok güzel bir tur yaptık, biranın yapımındaki püf noktaları anlattılar ve gezinin sonunda fiyata dahil biralarımızı içtik:) Bu deneyim için 2 kişi 11.50 Euro verdik.


Ve tabii çikolatalar, burada da yemeğe devam ettik. Waffle kokuları da her yeri sarıyor, mutlaka sizi de cezbedecektir.
Gündüz gezisi tatminkar geçmişken, hava karardıktan sonra sokaklarda hiç kimseyi göremedik. Bir ara şehirde bir tek biz kalıyormuşuz gibi hissettik. Gece için bir beklentiniz olmasın.

Brugge Harita:


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder