29 Aralık 2013 Pazar

Venedik

Verona'dan sonra arabayla Venedik'e geçtik. Venedik hakkında pek yorum yapmaya gerek yok sanırım, gidilesi, görülesi, şaşılası bir şehir. Venedik'te gezerken yağmur da bize eşlik etmeye başladı, şehirde her yer su, bir de üstüne yağmur yani Venedik sırılsıklamdı....
En meşhur meydanları San Marco meydanı, burada en çok hoşumuza giden kuşlardı. Hiç korkmadan insanların ellerinden yemleri keyifle yiyorlar, gayet sakinler, harika bir görüntü. Bu güzel meydan Venedik ile özdeşleşmiş, meydanda biri aslan diğeri de Theodora heykeli olmak üzere 2 adet büyük sütun var.


Meydanda Campanile di San Marco'yu göreceksiniz. Bu kule Aziz Mark Bazilikası'nın çan kulesi, harika bir manzara görmek istiyorsanız çıkmanızı öneririm.
Bu kulenin diğer önemli özelliği, 1900'lerin başında yıkılmış olması ve sonra tekrar inşa edilmesi (Wikipedia).


Meydandaki diğer önemli yapı Dükler Sarayı, gotik mimarı burada da kullanılmış, saray çok uzun zaman boyunca imparatorluğun merkeziymiş, şimdi ise odalarında sanat eserleri sergileniyor.



Görmenizi önereceğim diğer kiliseler "Saint Mark's Basilica" ve "Basilica Dei Santi Giovanni E Paolo". Kiliselerin içindeki detaylar çok güzel, bir sanat eserini geziyorsunuz hissiyatı doğuruyor.


Vaporetto'larla kanal turu yapmanızı da şiddetle tavsiye ederim, Venedik'in coğrafi olarak ne kadar enteresan bir yer olduğunu daha iyi anlayacaksınız.
Ve Ponte di Rialto, bu köprü ana kanal üzerinde yer alan Venedik'in en meşhur köprüsü, köprünün üstünde küçük mağazalar yer alıyor.


Bu şehirde Galleria dell'Accademia di Venezia, Correr Museum, The Peggy Guggenheim Museum vb gibi birçok meşhur ve etkileyici müze bulunsa da bu şehrin kendisi bir müze ve sokaklarında gezmek, kapalı bir yerde gezmekten insanı daha çok cezbediyor.

Çok yakın bir arkadaşım Venedik'e gitmişken mutlaka Bruno ve Murano adalarını görmemiz gerektiğini söyledi, Venedik'te geçirdiğimiz 2. günü de bu adalara ayırdık, yağmur halen devam ediyordu, iskelede bizi görüp acıyan bir yaşlı çift şemsiyelerini zorla bize verdi, hala saklıyoruz.
Dediğim gibi bayağı ıslandık ama değdi mi derseniz fazlasıyla değdi, Bruno adasına ait harika bir resim şu an salonumuzun duvarını süslüyor, kışın o kadar güzelse, yazın düşünemiyorum bile...


Venedik Harita:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder