29 Aralık 2013 Pazar

Bergamo - Brescia - Verona

İtalya seyahatimizi 4 kişi Kasım 2010'de gerçekleştirdik, gene çok keyifli bir tatil oldu. Bu seferki seyahatimizde araba kiraladık, 1 hafta için 263 Euro ödedik, toplam 11 farklı yer gördük. Hava durumunu sorarsanız bizim için biraz zordu, çünkü nereye gitsek arkamızdan yağmurlu hava bizi takip etti neyse ki soğuk değildi.
İtalya'da ilk durağımız uçağımızla iniş yaptığımız Bergamo oldu. Bergamo'da kalmadık yalnızca bir kaç saat şehirde gezdik, inanılmaz güzeldi, yapraklar yerlerde, yeşilin onlarca çeşidi, hava güzel... Bir de hiç unutamadığımız bir anı yaşadık. Bergamo sokaklarında gezerken bir kiliseye girdik, ismine bile bakmadık, bütün duvarlarda heykeller vardı, çok beğendik, bu küçücük kilise bu kadar güzelse, kim bilir neler göreceğiz diye düşündük ve kilisede fazla zaman geçirmedik ancak seyahatimiz boyunca onun kadar güzel bir kilise daha göremedik.


Bergamo'dan Verona'ya giderken Brescia'ya uğradık. Burası yolumuzun üstünde olduğu için hızlıca gezelim diye düşündük ve öyle de oldu, sokaklarında gezindik, güzel bir yerdi, sizin de yolunuzun üstünde olursa uğrayın derim.


Sonrasında Verona'ya geçtik.
Burası UNESCO Dünya Mirasları listesinde yer alıyor (Vikipedi).
Verona'da 1 gece kaldık, çok çok güzel bir şehir, özellikle 'Alp'lerden gelen Adige Irmak'ı şehre ayrı bir güzellik katıyor. Şansımıza hava da çok güzeldi, şehri kuru bir şekilde gezebildik.


Verona denince ilk akla gelen Romeo ve Juliet.. Biz de eksik kalmadık, Juliet'in evine gittik, duvarlardaki yazılardan boş yer kalmamış, güzel bir manzaraydı. Shakespeare meşhur balkon sahnesini bu evden ilham alarak yazmış, yani ortada gerçek birşey yok ama biz de dahil neredeyse bütün turistler buraya uğruyor. Bahçede Juliet'in heykeli var, onunla resim çektirmemek olmaz, inanın bu bile sırayla, gerçekten kendilerini tebrik etmek lazım, ancak bu kadar güzel turist çekilebilir. Bu meşhur evin bulunduğu sokakta "Ricami Veronica" isimli bir dükkan var, bence uğramadan geçmeyin, bir Verona hatırası almak isteyebilirsiniz.


Verona'nın çok güzel bir meydanı var, ismi Erbe Meydanı, bizim bulunduğumuz gün bu meydanda pazar kurulmuştu ve etraf cıvıl cıvıldı. O geceyi güzel bir cafede oturup, İtalyan'ları izleyerek geçirdik. Cafelerde ve barlarda ilk dikkatimizi çeken İtalyanların ellerinde kadehleri dışarıda ayakta sohbet etmeleriydi, yani masada oturma adetleri pek yok.


Verona'nın bir diğer güzel meydanı Bra Meydanı, çok büyük bir meydan ve meydanda meşhur Arena bulunuyor, çok güzel korunmuş bir yapı. Bizim bu meydanda bulunduğumuz zaman okullar tarafından düzenlenen bir koşu organizasyonu vardı.


Sonraki durağımız Castelvecchio.
Bu kale Ortaçağ'da şehri yöneten Scaliger hanedanının en önemli askeri inşası (Wikipedia).
Kale hemen Adige Irmak'ının yanında yer alıyor.
Kale bir zamanlar yakındaki Adige'den sularla dolu bir hendekle (şu an kuru) çevriliymiş (Wikipedia).
Kale kırmızı tuğlalarla yapılmış, o yüzden görsel olarak çok güzel.


Diğer bir meydan ise Piazza Del Signori. Meydanın ortasında büyük bir Dante heykeli var. Zamanında öğrenciler ve gençler tarafından tercih edilen bir meydanmış, şimdi ise gayet tenha bir yer.


Diğer önemli yapı ise Scaligero Köprüsü, bu köprü de Castelvecchio'nun bir parçası gibi duruyor, köprü çok güzel, manzarası da ayrı güzel. Kırmızı tuğlalar yapıya ayrı bir güzellik katmış.


Verona Harita:



Bergamo Harita:


Brescia Harita:



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder