17 Ağustos 2016 Çarşamba

Amalfi Kıyıları


SORRENTO

Napoli'den sonraki durağımız Sorrento'ydu. Trenle yaptığımız yolculuk rahattı. Burada 3 gece kaldık. İlk günümüzü Pompei'ye ayırdık. İkinci günümüzü çevre bölgelere ve üçüncü günümüzü de Sorrento'ya ayırdık. İlk günümüzde şehre geç bir saatte vardığımız için çok fazla gezemedik. Ancak tahminimizden daha büyük bir yer olduğunu farkettik. Okuduğumuz yazılarda da Amalfi kıyılarına gelen turistlerin genelde burayı merkez olarak görüp konaklama yaptıkları yazılıyordu.

Sorrento tam bir yazlık şehir, çok canlı ve  aynı zamanda da çok merkezi. Burada konaklama yapmak gerçekten mantıklı.

Buranın en önemli meydanı Piazza Tasso. Canlı ve güzel bir meydan. Bolca restaurant ve cafe var, birinde oturup etrafı izlemek keyifli olacaktır.


İsterseniz yürüyerek isterseniz de asansörle sahile inebilirsiniz. Biz yürüyerek indik fakat çıkışta asansörü kullandık. Asansörden indikten sonra müthiş manzarayı izleyebilirsiniz. Bu arada sahilden Sorrento'nun görüntüsü çok güzel ve mutlaka güneş batımını izlemenizi öneririz.



Sorrento katedralini de görmenizi öneririz. 


Sorrento'nun sokaklarında gezmek son derece keyifli. Kalabalık ve hareketli olan sokaklarda alışveriş yapabilir, yemek yiyebilir ya da bişeyler içebilirsiniz.


Denize girmek için civar kasaba ve koylar tercih ediliyor. Ancak burada ıslanmak isteyenler için asansörün indiği yerde ve şehrin biraz dışında ki kamp bölgesinde plajlar bulunuyor.


RAVELLO

Amalfi kıyılarında geçirdiğimiz 2. günümüzü çevrede bulunan meşhur bölgelere ayırmıştık. Bunlardan biri de Ravello oldu. Otobüsler normalde çok kalabalık olduğu için sabah erkenden boş olabilir diye ilk sefer ile Sorrento'dan ayrılıp buraya geldik. Tahmin ettiğimiz gibi otobüs boştu ve çok rahat bir yolculuk yaptık.

Ravello tepede yer alan çok güzel bir kasaba, hele ki sabah sokaklar bomboş iken inanılmaz huzurluydu. Araba olsa burada konaklama yapmak isterdik açıkçası, tam kafa dinleyebileceğiniz bir yer. Manzarası Güney Fransa'daki Eze'ye çok benziyor.

Ravello'da görmenizi önereceğimiz iki yer var;

Villa Rufolo:  Alman opera bestecisi Richard Wagner 1880 yılında bu villayı ziyarete gelmiş. Villanın lokasyonundan çok etkilenmiş. Parsifal'ın 2. perdesindeki Klingsor'un bahçesinin düzenlemesini hayal etmiş. Her yıl villanın bahçesi Wagner konserlerine ev sahipliği yapıyor (wikipedia).
Özellikle müthiş manzarası için buraya gelmenizi öneririz. Villadan ziyade bahçesinden baktığınızda gördüğünüz görsel şov olağanüstü. Bunun dışında Ravello festivali kapsamında birçok konser yaz ayı boyunca burada gerçekleşiyor. Buraya 1-2 saat ayırmanız yeterli olacaktır (Giriş bedeli 5 Euro).



Villa Cimbrone: Bir diğer harika villa. Burası da kesinlikle görülmeye değer. Bahçesi ve manzarası diğerinden daha etkileyici olduğu için daha çok tercih ediliyor. Buraya da gene 1-2 saat ayırmak yeterli olacaktır. (Giriş bedeli 7 Euro)



AMALFİ

Diğer kasabalar göre daha büyük ve daha kalabalık bir yer. Güzel bir sahili var, Sahilden yukarıya doğru kafanızı kaldırdığınızda gördüğünüz manzara çok güzel. Sokaklarında gezmek keyifli, çok detaylı gezme gibi durumunuz yok ise buraya da 1,5-2 saat ayırmanız yeterli olacaktır. Bütün bu sahillerin genel adı Amalfi Coast olsa da kasabalar arasında pahalı ve popüler olanının aynı adı taşıyan Amalfi olacağı yönünde insanda gereksiz bir beklenti oluşuyor. Ancak doğru cevap: Positano (sayfanın sonunda yer alıyor).




Duomo Meydanı Amalfi'nin meşhur meydanı. Kalabalık ve güzel bir meydan. Ayrıca görkemli Duomo Sant'Andrea Katedrali de bu meydanda yer alıyor. Güzel ve gösterişli bir katedral. Girişi 3 Euro


PRAIANO

Bu kasaba tamamen yol üstü lezzet durağı olarak uğradığımız bir yer oldu. Kasabasında bir şey yok, genellikle konumu dolayısıyla oteller çoğunlukta. Yürümek istemiyorsanız Sita otobüsü ile gelirken kasabının merkezinde inmek yerinde direk plajında inmenizi öneririz. Denizi çok güzeldi, giderseniz pişman olmazsınız. Doğal yapısı ile de bizim Kaputaş plajını andırıyor.



POSİTANO

Gün içerisindeki son durağımız meşhur Positano oldu. En etkileyici manzaraları burası sunuyor ve ünlülerin bolca geldiği bir yer, bu nedenle de en pahalı oteller burada. İki adet otobüs durağı var ve merkezde inmek istiyorsanız Sorrento'dan gelirken ikinci durağı tercih etmeniz gerekiyor. Diğer kasabalar gibi burası da çok güzel ve görülmeye değer bir yer. Güzel bir plajı ve kaliteli restaurantları var, merkez plajın adı Spiaggia Grande, deniz keyfi yapmak için ideal. Sahilden yukarı ve eteklerden aşağı Positano manzarası da doyumsuz.




Santa Maria Assunta merkezde yer alan görülmeye değer bir kilise.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder