13 Aralık 2015 Pazar

San Diego

Los Angeles'ı gezdikten sonra yakın yerleri görmenin sırası geldiğine karar verdik. Mesafe olarak San Diego günübirlik gezilebilecek bir yerdi o nedenle ilk tercihimiz burası oldu. Trafiğin olmadığı zamanlarda araçla San Diego ile LA arası yaklaşık 1,5 saat sürüyor. Biz de erken bir saatte yola çıktık ve güzel bir yolculuğun sonunda San Diego'ya vardık. Açıkçası Los Angeles'ın San Diego'dan daha güzel olduğunu tahmin ediyorduk ancak şehre ilk girdiğimizde fikrimiz değişti, burası güzel bir sahile sahip çok düzenli bir şehirdi. Şansımıza hava da çok güzeldi.

İşte bizim gözümüzden San Diego;

1- Downtown; Bu bölge için iş yerlerinin ağırlıklı olduğu şehrin merkezi diyebiliriz. Zamanımız az olduğu için bu bölgeyi araçla gezdik. Sokaklar çok düzenli, temiz ve tenhaydı.



2- Oldtown; Burası San Diego'nun en önemli turistik bölgelerinden bir tanesi. Şehrin merkezinde yer aldığı için ulaşım konusunda da sıkıntı yaşanmıyor.
Bu tarihsel park 1820-1870 dönemine ait birçok tarihi binayı içeriyor (Wikipedia).
Binaların hepsi aynı zamanda müze. Alan çok geniş değil, zamansızlık nedeniyle her binaya giremedik ancak ilgimizi çeken binaları kaçırmadık.



3- Midway Museum: 1945-1992 arasında en uzun süre görev yapan bu uçak gemisi 2004 tarihinde müze olarak açılmış (wikipedia).
Çok fazla ilginizi çekmese dahi görmenizi öneririm. Gerçekten güzel bir müzeydi. Giriş 20$.




4-  Coronado Island: Anakara ile bağlantılı bu adadan en güzel San Diego manzarasını izleyebilirsiniz. Biz yaklaşık 2-3 saatimizi burada geçirdik. Sessiz ve sakin bir yer, sahil kenarında yürümenizi ve güzel manzaranın tadını çıkartmanızı öneririz.


5-  Gaslamp Quarter: Merkezde Amerikalılara göre tarihi; yürüyüş yapabileceğiniz ve yemek yiyebileceğiniz tatlı bir bölge.


6-  Sea World: Bu bölgenin en büyük eğlence parkı. Akvaryumu, parkları, bilgi ve ride bölümleri, eğitimli katil balina, fok ve yunus şovları ile sabahtan akşama kadar zamanınızı zevkle geçirebileceğiniz bir yer. Buralara gelmişken herkes bir uğruyor, ancak yunuslar ve balinaların bu şovlarda yer almalarına karşı yapılan protestolar ve Orlando'daki ölümden sonra bu eğlence parkı eski ilgisini kaybetmiş durumda (Blackfish Belgeseli konuyu detaylı anlatıyor). Giriş kişi başı 89$.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder