20 Aralık 2015 Pazar

Los Angeles

Los Angeles ABD'de en çok görmek istediğimiz yerlerin başında geliyordu. Konaklamamızı LA'de yapmadık, Orange County'de kaldık, yol boş ise burası LA merkeze araçla 1,5 saat kadar sürüyor. Şehir genel olarak güzel ve kalabalık, görülmesi gereken önemli yerleri gördük sayılır ancak daha fazla zamanımız olsaydı daha detaylı gezmek isterdik açıkçası.

LA'de gezdiğimiz yerler şu şekilde;

1- Hollywood Road: Sanırım LA'deki en meşhur cadde burası. Uzun bir cadde diyebiliriz, gece gittiğimiz için bayağı hareketli olduğunu söylemeliyim. Alışveriş mağazaları, cafeler ve restaurantlar var. Tehlike arz edebilecek tipler de yok değildi zaten cadde buram buram esrar kokuyordu. Bu bölgede ayrıca iyi gece kulüpleri bulunmakta, ancak 'face' kontrolü geçmeniz gerekmekte. Aslında caddeyi meşhur eden en önemli özellik ünlülerin isimlerinin cadde boyunca yıldızların içine yazılmış olması. Gezerken isimleri okumaktan kendinizi alamıyorsunuz:)


Cadde üzerinde Chinese Theatre'ı görüyorsunuz. Burası çok meşhur bir sinema salonu. Önü tıklım tıklımdı. Sinemanın önünde yerde ünlülerin el izlerini ve notlarını görebiliyorsunuz.



Cadde üzerinde uğrayabileceğiniz diğer yer Madame Tussauds. Biz Londra'da gezdiğimiz için başka yerlerde gezmeyi pek tercih etmiyoruz ancak başka bir yerde görmediyseniz gezmek keyifli olabilir.


2- Santa Monica; LA'den Orange County'e giderken uğradığımız bir yerdi. Çok güzel bir sahil beldesi diyebiliriz:)) Aynı zamanda daha kalburüstü insanların yaşadığı bir yer. Güzel bir iskelesi var, aynı zamanda lunapark benzeri eğlenceli bir alanı da mevcut. İskelesinin dışında araçlara kapalı çok güzel bir caddesi var, cafeler, restaurantlar ve sokak sanatçıları... biz çok keyif aldık, görmenizi öneririz.



3- Beverly Hills ve Rodeo Dr.: Burası da Hollywood Road ile birlikte ilgi çeken diğer bir yer. Ünlülerin ve zenginlerin yaşadığı, malikanelerin yer aldığı ve meşhur mağazaların olduğu bir bölge. Bizim çarşı dediğimiz sokağın adı Rodeo Drive, burada bazı mağazalarda kapıda karşılıyorlar ve özel ihtimam gösteriyorlar, zira beklentileri yüz binlerce dolar harcamanız:)

Beverly Hills, Los Angeles County'nin ve ülkenin en büyük evlerine sahiptir. Bunların çeşitleri, abartılı, lüks, zarif ve daha modern, kiralık küçük dubleksler ve 280 metrekareden daha küçük evler şeklindedir. 2007'de Coldwell Banker ortalama bir evin fiyatının 2.2 milyon dolar olduğu Beverly Hills'i ABD'nin en pahalı emlak pazarı olarak listeledi (Vikipedi)



4- Downtown LA: Diğer Amerikan şehirlerinde olduğu gibi economy district veya downtown diye adlandırılan, şehrin şöhretinin yanında oldukça ufak bir merkezi bulunuyor.


4- Universal Stüdyoları ve Hollywood Yazısı: En iyi eğlence merkezlerinin başında şehrin kuzeyindeki bu stüdyolar geliyor. İçeride ufak bir dünya yarattıkları film setlerini; jaws, truman show gibi ünlü setleri; transformers, mummy, waterworld, shrek 4d, special effect gibi keyifli ride'ları; inovasyon ve park alanlarını görme şansına sahip oluyorsunuz. Şansınız varsa ilgi çekici bir filmin çekimine stüdyo turu sırasında rastlayabilirsiniz. Stüdyoların girişinde güzel bir City Walk bölgesi bulunuyor ve akşamları çıkışta pufuduklarda meydana kurulan büyük ekranda film izleyebiliyorsunuz, bir sürü de restaurant ve alışveriş yapabileceğiniz yer mevcut. City Walk kısmı ücretsiz iken, stüdyolara giriş kişi başı 95$.

Ayrıca buraya yakın bir tepede o meşhur hollywood yazısı bulunmakta, büyük bir beklentiniz olmasın bu yazı ile ilgili, arabayı kenara çekerek uzaktan fotoğraf çekebilirsiniz.





5- Jean Paul Getty Museum: Beverly Hills'te ünlülerin ihtişamlı evlerini gezerken Belair'a doğru bölgenin iyi üniversitelerinden UCLA üniversitesi kampüsünü gezebilir veya karşısında yer alan şehrin en iyi sanat müzesi olan Getty Müzesi'ne girebilirsiniz. Los Angeles'ı tepeden iyi gören, ödüllü mimariye sahip ve güzel bahçesinde uzanabileceğiniz Getty efendinin miras bıraktığı bu malikanede yaklaşık 50 bin eser bulunmaktadır. Bu nedenle buraya diğer büyük müzelerde olduğu gibi 1 tam gün ayırmanızı öneririz. Rembrandt, Renoir, Monet, Gogh, Rubens gibi birçok sanatçının meşhur eserlerini; Yunan, Roma veya Barok dönemi heykel ve eşyaları bu galeride görmeniz mümkün. Ailecek para bol gelmiş ve senelerce eser satın almışlar; yetmemiş vikipedia'dan okuduğumuz kadarı ile 1.3 milyar dolar da muhteşem malikanenin yapımına harcamışlar ve giriş bedava. Sadece 15 $ park için ödüyorsunuz.




6- Staples Center & Greek Theatre : Nba ve Nhl takımları Staples Center'da oyunlarını oynuyor, ayrıca burada konser, extreme games veya yengemizin şirketinin bedava locasında gittiğimiz sirk gibi değişik organizasyonlar da oluyor. Şehrin en meşhur açık hava konser salonu ise Greek Theatre. Her sene iyi müzisyenleri burada görmeniz mümkün ki biz Gypsy Kings'e gitmiştik.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder