9 Şubat 2015 Pazartesi

Singapur

Hong Kong'da geçirdiğimiz 3 günden sonra istikametimiz Singapur'du. Singapur'da da 2 gece konaklayıp, Phuket'e geçecektik. Singapur güzel ve görülmeye değer bir şehir. Sokaklar çok temiz, gece geç saatlerde sokaklarda (şehir merkezinde) olmamıza rağmen herhangi bir güvenlik sorunu hissetmedik.

Singapur'da gezip gördüğümüz yerler;

1- Merlion Parkı: Bu park Singapur'un en önemli turistik bölgesi. İsmi park olarak geçiyor ancak aklınıza bildiğiniz parklar gelmesin, küçük bir liman diyebiliriz. Çevresinde kocaman binalar ve meşhur Marina Bay Sands Otel bulunuyor. Buranın en önemli yapısı Singapur'un semboli olan Merlion Heykeli. Heykelin alt kısmı balık, üst kısmı ise aslan. Yani çok değişik bir şey değil açıkçası ancak bayağı meşhur olduğunu söylemeliyiz. Bölgeyi güzel bir yürüyüş yolu ve restaurantlar çevreliyor. Biz de manzarası güzel olan ve önerilen restauranlar arasında bulunan bir tanesine oturduk. Güzel yemekler eşliğinde ışık gösterisini izledik. İnsanı etkileyen bir gösteri değil, ancak aklınızda bulunsun, akşam saatlerine denk gelirseniz izleyebilirsiniz.


2- Marina Bay Sands Otel: Internetten Singapur ile ilgili görselleri incelediğimizde karşımıza en çok bu otelin fotoğrafının çıktığını söyleyebilirim. Otelin mimarisi değişik. Çünkü 3 ayrı yapıdan oluşan otelin tepesine gemi şeklinde Skypark monte edilmiş. Biz de yaklaşık 1 saatimizi Skypark'da geçirdik. Skypark'da bar, Sonsuzluk Havuz'u, ağaçlar var. Singapur manzarasını buradan çok güzel görebiliyorsunuz. Otelin en önemli özelliği Singapur manzarası eşliğinde havuz keyfi yapabilmeniz, çoğu kişi bu deneyim için burada kalıyor. Yanlış hatırlamıyorsam daha önceki dönemlerde Sykpark'ı gezmeye gelenler havuz kenarında da yürüyebiliyormuş ancak otel müşterilerinin bu durumdan rahatsız olması nedeniyle artık havuz bölgesine ne yazık ki giremiyorsunuz, sadece uzaktan görülebiliyor. Buranın diğer bir özelliği de büyük bir kumarhanesinin olması. Biz de hızlıca gezip çıktık.



3- Sri Mariamman Temple: Singapur'un en eski Hindu tapınağı (Wikipedia).
Bizim orada olduğumuz zaman çok kalabalık değildi, 4-5 kişi ibadet için gelmişti. Yere oturmuş bir Hindu hiç durmadan kendilerine özgü dualarını okuyordu ve bu da mistik bir ortam oluşturmuştu. Hinduların ibadetlerini izlemek farklı bir deneyim, ayıp olmasın, çok da gözümüzü dikip bakmayalım diyoruz ancak elimizde olmadan gözümüz kayıyordu:)



4- Buddha Tooth Relic Temple: Hem iç hem de dış görseli çok etkileyici bir Budist tapınağı. Biz gittiğimizde dini bir rituel vardı, hem tapınağı gezdik hem de bu değişik rituele şahit olduk.




6- Chinatown: Tapınağın da bulunduğu bölge Çin mahallesi. Her Çin mahallesinde bulunan yemek yiyecek yerler ve pazarlar gene dikkatimizi çekti.


7- Marina Bay ve Financial District: Singapurun merkezi olan limanda Merlion heykeli dışında iş merkezleri, büyük oteller, dikkat çeken yapısıyla tiyatro, London Eye'in bir kopyası, su üstündeki açık stadyumu ve konstrüktif ağaç yapılarıyla Gardens Bay the Bay bulunuyor. Buraya giden herkes buralarda bir gezi yapıyor.




8- Clarke Quay ve City Hall: Bu bölgede bulunan belli başlı yapılar; adalet sarayı, kriket kulübü, ulusal müze, Victoria Tiyatrosu, Belediye binası, Sanat Galerisi, Asya Müzesi, Polis merkezi ve Andrew Kilisesi'dir. Buraları yürürken İngilizlerin zamanında bu diyardan geçtiğini daha iyi anlıyorsunuz, heryerde bıraktıkları gibi izlerini bırakmayı başarmışlar. Ayrıca nehrin kenarında bulunan barları ile Clarke Quay özellikle gece takılmaları için en uygun mekan olarak gözümüze ilişti.


9- Orchard Road: Bu uzun yol, Singapur'un görülmesi gereken yerlerinden biri olarak geçiyor. Açıkçası caddede çok enteresan bir şey yok yani bildiğiniz mağazalar, cafeler vs. Ama güzel bir yürüyüş yapabilirsiniz.


10- Little India: Singapur'da kurulmuş çok küçük bir Hindistan örneklemesi diyebiliriz. Bir çok ülkede bu tip caddeler görebilirsiniz ancak bizi en çok etkileyen yer sanırım Singapur'dakiydi. Bir an için gerçekten kendimizi Hindistan sokaklarında geziyormuşuz gibi hissettik, hemen hemen herkes Hintli veya Bangladeşliydi. Pazarlarından ve restaurantlarından o meşhur baharat kokuları geliyordu, zamanınız varsa burayı görmenizi öneririz.


11- Ulusal Botanik Bahçesi: Singapur orkideleriyle meşhur bir yer, o yüzden orkide bahçesini görmeyi çok istiyorduk. Araştırmalarımız sonucunda dünyadaki en güzel orkide bahçelerinden biri olduğunu okumuştuk. Ulusal Orkide Bahçesi Botanik Bahçeleri'nin içerisinde yer alıyor. Biz de dönüş uçağımıza bir kaç saat kala buraya gidip akşamüstünü burada geçirmeye karar verdik. Ulaşım olarak metroyu tercih etmiştik. Binerken hava gayet açık ve güzeldi ancak metrodan indiğimizde bizi bir sürpriz bekliyordu, dışarıda inanılmaz bir yağmur vardı ( buradaki yağmurlarla karşılaştırmamanızı özellikle belirtmek isterim). Bir müddet metronun içinde bekledik ancak pek geçecek gibi durmuyordu, biraz olsun azalmaya başladığında koşarak botanik bahçesine girmeye karar verdik (sanki orada saklanabilecek bir yer varmış gibi:) Ancak böyle bir karar almamızın en önemli nedeni zamanımızın çok kısıtlı olmasıydı. Botanik bahçesinde gezerken yağmur bir miktarda olsa azalmıştı, biz de hızlı hızlı yürüyerek orkide bahçelerine ulaşmaya çalışıyorduk. Çok az yolumuz kalmıştı ki yağmur çok şiddetlendi, zar zor kendimizi orkide bahçesinin girişine atabildik, tabii ki bahçeye kimseyi sokmuyorlardı. Ancak o durumda zaten orkide bahçesini çok da önemsediğimizi söyleyemeyeceğim çünkü inanılmaz tedirgin olmuştuk, 300-500 metre ötemize yıldırım düşüyordu, ses ve şimşekler inanılmaz korkutucuydu, bir an önce oradan çıkmayı düşünüyorduk. Yağmurum şiddetini anlatmam imkansız. Neyse ki çalışanlar sakindi bu da bize moral verdi, demek ki bu her zaman olan bir durum diye düşündük, yağmur biraz olsun şiddetini azaltınca gene koşa koşa çıkışa gitmeye başladık. Ne kadar ıslandığımızı anlatmama gerek yok sanırım:)) Bu şekilde orkide bahçesini gezemedik ancak botanik bahçesinde değişik bir deneyim yaşamış olduk.

 
12- National Museum: Ülkenin tarihi ile ilgili birçok serginin yer aldığı ve bilgilerin alınabileceği Singapur'un en eski müzesi. Giriş 10 singapur doları.


13- Sentosa Adası: Eğlence parkı, Universal Studio'su, golf alanları, plajları ve otelleri ile Sentosa adası dinlenmek veya eğlenmek isteyenlerin bir diğer uğrak yeri, şehir merkezine de oldukça yakın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder