9 Aralık 2014 Salı

Iguazu Şelaleleri (Foz do Iguacu)

Arjantin tarafını öğlen olmadan tamamlamıştık, geldiğimiz yolları kullanarak tekrar otogara gittik, otogardan bindiğimiz otobüs bizi Brezilya tarafına götürecekti. Yol 30 dakika bile sürmemişti, bizi sınırda otobüsten indirdiler, pasaport kontrolüne gitmemiz gerektiğini, sonrasında yol üzerinde beklememiz gerektiğini ve gelecek diğer otobüse binip şelalelere gideceğimizi söylemişlerdi. Otobüste ücret ödediğimize dair bir kağıt vermişlerdi ve bunu gelecek diğer otobüs şoförüne göstermemizi istemişlerdi, biz de dedikleri gibi yaptık ve hiç sorun yaşamadan sınırı geçtik. Sanırım bu pasaport kontrol işlemi şimdiye kadar yaptıklarımız içinde en kolay olanıydı, küçücük bir ofise gittik, 3-4 çalışan vardı, pasaportları aldılar 1 dakika içinde onaylayıp bize geri verdiler, böylece Brezilya'ya giriş işlemimiz bitmiş oldu. Hayatımızda ilk defa belediye otobüsleri ile ülkeler arası geçiş yapmış olduk. Otogara geldikten sonra milli parka giden otobüse binip saat 19.00'da kapanan şelalelere ulaştık.

Parka girdikten sonra iç ulaşımı sağlayan otobüsler ile yürüyüş yoluna ulaşıyorsunuz ve keyifle şelalelerin yanından yürüyorsunuz. Brezilya tarafından şelalelerin görkemi gerçekten bir başka. Görür görmez bir de bu taraftan vaaay çekiyorsunuz.


Bu tarafta küçük bir farklılık var, şelalelerin tam ortasına doğru bir çıkıntı yapılmış ve o çıkıntının en ucuna kadar gırtlağın içine yürüyebiliyorsunuz, manzara müthiş ve sırılsıklam oluyorsunuz, sanırım 3-4 kere o yoldan yürüdük.


Diğer bir farklılık ise bu tarafta bir gözetleme kulesinin olması. En kuvvetli şelalelerden birinin dibine kadar giriyorsunuz, asansörle yukarıya çıkıyorsunuz, böylece bu muhteşem manzarayı çok daha güzel bir şekilde izleyebiliyorsunuz. Parkın kapanma saatine kadar burada kaldık.


Rio De Janeiro'ya dönüşü diğer uçuşlarımızdan daha ucuz olan Gol Linhas ile yaptık.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder