2 Ocak 2014 Perşembe

Utrecht

Utrecht Hollanda'nın diğer bir güzel şehri, burada birkaç saat gezebildik. Diğer Hollanda şehirlerinde olduğu gibi inanılmaz bir bisiklet yoğunluğu var, görsel bir şov gerçekten. Ve gene harika bir nehir şehrin içinden geçiyor, ilk dikkatimizi çeken nehrin alçak konumda bulunmasıydı. Böylece nehrin kenarına merdivenle inebiliyor ve hat boyunca yer alan bir çok restaurant ve cafede zaman geçirebiliyorsunuz. Bu bölgeye Oudegrach deniyor, yani "Eski Kanal". Nehrin üst tarafını düzgün, temiz, bakımlı harika evler çevreliyor, şansımıza hava da çok güzeldi ve kısa zaman içinde şehirde hızlandırılmış bir tur yaptık. Bir de söylemeden geçmeyeyim şehir bize trenden ilk indiğimizde inanılmaz kalabalık geldi, daha doğrusu diğer şehirlere göre daha kalabalıktı, gezerken bu durumu çok daha iyi gözlemledik, tüm cafeler ve restauranlar doluydu.




Şehirde dikkat çeken önemli yapılardan biri Dom Tower. Kilise ve Kule beraber bilet 15 €.
Bu kule Hollanda'nın en yüksek kilise kulesi. Kilisenin gücünü göstermek amacıyla 14. yy'da yapılmış (Wikipedia).


Hemen yanında şehrin en büyük kilisesi olan St. Martin Kilisesi bulunuyor, burasıda bahçesi ve büyük yapısı ile görülmeye değer kiliselerden bir tanesi



Bunun dışında oldukça eski birçok kilise veya ufak tefek müzeler de bulunuyor ama Utrecht'in bence esprisi nehir etrafında barlarda, kafelerde, restoranlarda falan takılmak. Biz iki gidişimizde de öyle yaptık.


Utrecht Harita:



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder