11 Mayıs 2013 Cumartesi

Bratislava

Bratislava Slovakya'nın en büyük şehri ve aynı zamanda başkenti. Biz de Viyana'ya giderken bu şirin şehri görmeden geçmek istemedik ve 5-6 saatimizi buraya ayırdık. Şehre ilk geldiğimizde dikkatimizi ıssız sokaklar çekti, neredeyse bizden başka kimse yoktu, neyse ki öğleden sonra biraz da olsa insanlar sokağa çıkmışlardı. Şehri yürüyerek rahatlıkla gezebilirsiniz. Öncelikle her zamanki gibi şehre kuşbakışı bakmak için kaleye çıkmanızı öneririm. Kaleye çıkmak biraz yorucu oldu özellikle de sırt çantalarıyla ama değdi. Muhteşem şehir manzarası ve Tuna nehri karşımızdaydı, bir de Novy Most yani Yeni Köprü'yü görüyorsunuz. Bu köprü Bratislava'nın en belirgin yapısı. Yani kısaca manzara süper, keyfini çıkartın. Biz gidemedik ancak köprünün ortasında ki sütunların tepesinde restoran olduğunu öğrendik.

                       

Kale gezimizden sonra tekrar merkeze yürüdük, iniş sırasında geçtiğimiz sokaklar çok güzeldi, merkeze indiğimizde de ara sokaklara girdik. Bu sırada daha önce hiç görmediğimiz masmavi bir kilise gördük, adı Mavili Kiliseymiş veya St. Elizabeth Kilisesi, içini de gezdik, çok şirin bir kiliseydi.
Bratislava gezimizde belki de en çok ilgimizi çeken sokaklardaki yaratıcı heykellerdi (kanalizasyondan çıkan adam, bankta eğilmiş vaziyette duran Napolyon vs.).



Main Square'da (Hlavne Meydanı) yani şehrin merkezinde yer alan diğer yapı Roland Fountain ya da diğer adıyla Maximillan Çeşmesi. Bu nokta şehrin önemli merkezi, burasının özellikle gençlerin uğrak yeri olduğunu öğrendik . 



Bratislava'nın önemli simgelerinden biri olarak kabul edilen diğer yapı St. Michael Kapısı; 
En eski şehir binaları arasında ortaçağ surlarının korunmuş tek şehir kapısıdır (Wikipedia). 
Biz çıkmadık ama kulenin terasından manzaranın çok güzel olduğunu okuduk.(http://visit.bratislava.sk/en/). 
Primatial Palace'den de bahsetmeden bitirmeyelim; 
Önemli bir klasik yapı olarak kabul gören bu saray günümüzde belediye başkanının konutu olarak kullanılıyor (Wikipedia). 


                            

Yalnızca görmekle yetinmek zorunda kaldığımız diğer önemli yerlerden bazıları; 
  • Jesuit Church, 
  • Trinity Kilisesi, 
  • Bratislava City Museum, 
  • Grassalkovich Palace

Bratislava Harita:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder