28 Aralık 2013 Cumartesi

Madrid

Madrid için ilk izlenimimiz tam bir başkent olduğu yönündeydi. Barcelona çok daha yazlık havası olan bir şehir, Madrid ise daha resmi.
Madrid'in havası Barcelona'ya göre biraz daha soğuktu, ama gezmek için havanın soğuk olması bizim için avantaj oldu. 
Madrid Card benzerlerinin en başarılısı. Her yere bedava girmenizi sağlıyor. Mutlaka almanızı öneririz, fazlasıyla kar edersiniz.

1- Puerto del Sol: Madrid'in turistler tarafından ziyaret edilen meşhur meydanı. Çok canlı ve kalabalık bir alan. Meydanda bir tane ayı heykeli var, şayet dokunursanız Madrid'e bir daha gelirmişsiniz, eee tabii yapmamak olmaz:)


2- Royal Palace: Madrid kraliyet ailesinin resmi konutu ancak yalnızca devlet törenleri için kullanılmaktadır ( Wikipedia). 
Sarayın hem dışı hem de içi oldukça etkileyici, mutlaka görülmesi gereken yerlerin başında geliyor. Özellikle dikkatimizi çeken sarayın dekorasyonuydu, sarayların genel klasik ve ağır dekorasyonunu burada da görüyorsunuz ancak diğerlerine göre burası çok çok daha ağır bir dekorasyona sahipti. İçeride fotoğraf çekerken yakalayan görevli daha önce çektiklerimi silip kelepçesini göstererek tehdidini dillendirdi, aklınızda bulunsun. Madrid Card'a ücretsiz.


3- Prado Müzesi: İspanya'nın hatta dünyanın en meşhur müzelerinden bir tanesi olan Prado Müzesi çok önemli eserleri görme fırsatını sunuyor, müzelerden keyif almasanız bile uğramanızı öneririm. Raphael, Rubens, Goya, Rembrandt vb. sanatçıların birçok eserini görme şansınız var. Madrid Card'a giriş ücretsiz.
  

4- Thyssen Müzesi: En önemli müzelerden bir tanesi de Thyssen müzesi. Prado müzesi için düşündüklerimiz bu müze için de geçerli. Harika bir resim sergisi, İtalyan, Alman, Hollandalı vs. bir çok sanatçının eserlerini görebilirsiniz. Madrid Card'a giriş ücretsiz.

5- Renia Sofia Müzesi: Madrid müze konusunda Barcelona'dan çok daha iyi, diğer bir müze de Sofia müzesi, burası da Madrid Card'a ücretsiz, bu 3 müze mutlaka görülmesi gereken müzeler, bence kaçırmayın. 


6- Bernabeu Stadyumu: Aslında gönlümde 1.sırada:) Nou Camp'da elektronik eklentilerle zenginleştirilmiş bir müze varken bu stadın müzesi kupalarla kaynıyor. Kendiniz istediğiniz gibi gezip takılabiliyorsunuz, her ünitesi açık.
Daha sonraki dönemlerde her gittiğimiz Avrupa şehrinde önemli stadları gezmeye çalışıyoruz, şunu söylemeliyiz ki bu işi en iyi yapan İspanyollar, o yüzden paranıza kıyabilirsiniz ama burası da Madrid Card'a ücretsiz.

7- Retiro Park: En keyif aldığımız yerlerin başında geliyor diyebiliriz, parkın ortasında kocaman bir gölet ve saray var, göletin içinde de balıklar yüzüyor ve balıklara yiyecek atmak işin en eğlenceli kısmı. 

  
8- Plaza Mayor: Plaza Mayor da büyük bir meydan, oldukça da kalabalık, keyifli zaman geçirebileceğiniz bir yer. Tabii zamanında idamların burada gerçekleştiğini aklınıza getirmezseniz. Meydan inşa edildiğinden beri pazar yeri, boğa güreşi, futbol maçları, halka açık idamlar gibi birçok farklı etkinliklere ev sahipliği yapmıştır (Vikipedi). 


9- Museo de Cera (Balmumu Müzesi): Çok yorgun olduğumuz ve buna da girelim aklımız kalmasın dediğimiz, girince sinirlerimizin boşaldığı, bol bol komik fotoğraflar çektiğimiz ve eğlendiğimiz bir yer, siz de biraz gülüp eğlenelim derseniz buraya uğrayabilirsiniz. Madrid Card'a ücretsiz.


10- Plaza Espano ve Plaza de Cibeles : Plaza Espano meşhur Don Kişot ve Cervantes heykellerinin yer aldığı Madrid'in bir diğer önemli meydanı. Ayrıca görkemli binalar da bu meydanda yer alıyor. Plaza de Cibeles de görkemli bereket tanrısı Kibele heykeli gibi heykel ve çeşmelerin yer aldığı güzel bir meydan.



11- Royal Botanical Garden: Çok geniş bir alana kurulmuş olan botanik bahçe binlerce çeşit bitkiyi barındırıyor. Açık konuşmak gerekirse görsel olarak süper bir yer ancak bitkilerin isimlerini bırakın anlamayı okuyamadık bile, yani görülebilir evet ama bilgi açısından çok bir şey katmadı maalesef. Madrid Card'a ücretsiz.


12- Caixa Forum ve Biblioteca Nacional De Espana: Caixa Forum modern sanat müzesi ve kültür merkezi olarak faaliyet göstermekte. 
Biblioteca Nacional De Espana İspanya Ulusal Kütüphanesi aynı zamanda İspanya'nın en büyük kütüphanesi (Vikipedi).



13- Alcala Gate ve Museo Nacional de Ciencias Naturales: Alcala Gate Bağımsızlık Meydanı'nda yer alan neoklasik bir anıt (Wikipedia). 
Museo Nacional de Ciencias Naturales de İspanyol Ulusal Araştırma Konseyi tarafından yönetilen Doğa Bilimler Ulusal Müzesi (Wikipedia).


Madrid Harita:


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder